Houtrot reparaties

Houtrot reparaties

Wat is houtrot?
Problemen met houten onderdelen zoals kozijnen, steunbalken en deuren ontstaan in de meeste gevallen door houtrot. In het vochtige Nederlandse klimaat ontstaan gemakkelijk schimmels die het hout aantasten. De ene houtsoort is trouwens gevoeliger voor houtrot dan de andere.

Hoe ontstaat houtrot?
Bij een houtvochtgehalte van meer dan 20% ontstaan de problemen. Door bouwkundige gebreken of achterstallig onderhoud komt dit vocht in de constructie. Hierdoor worden de houten onderdelen langzaam maar zeker aangetast en ontstaan problemen als lekkage en verzwakkingen van bouwconstructies.

Controle
Tijdens de controle van het schilderwerk kan voortijdig gesignaleerd worden waar mogelijk in de toekomst houtrot kan voorkomen.
Door meting van het vochtgehalte kunnen zwakke plaatsen worden aangemerkt.
Verder onderzoek kan wijzen op de oorzaak van het te hoog vochtgehalte.
Adequaat handelen waardoor het vochtgehalte zal zakken kan vervolgens problemen voorkomen.

Voorkomen van houtrot
Uiteraard is het beste om problemen te voorkomen. Een goed onderhouden laag schilderwerk en een goede omstandigheden met betrekking tot de afwatering en ventilatie voorkomen de meeste problemen

Houtrot reparaties
Robert Rinia Schilderwerken werkt met het Sigma Flexidur Systeem.
Sigma Flexidur is het nieuwe toonaangevende reparatiesysteem voor effectief en duurzaam houtherstel in álle jaargetijden. Van kleine reparaties tot en met deelvervanging en het afdichten van open houtverbindingen en scheuren. Sigma Flexidur rekent voor eens en voor altijd af met houtrot en andere houtproblemen.

Terug naar boven

                                                              Volg ons ook op facebook